Načini i cijene isporuke

Osobno preuzimanje u poslovnici (ili direktno na skladištu uvoznika uz prethodni dogovor)
Prilikom osobnog preuzimanja, molimo vas da prvo provjerite je li roba spremna za preuzimanje na broju telefona 091 1234 044 ili Vas automatski mi kontaktiramo čim roba stigne u naš salon. Ponesite sa sobom ili osobni dokument ili kopiju ponude.
Osobno preuzimanje proizvoda je besplatno te se ne naplaćuju troškovi dostave.
Cjelovitost paketa potvrđuje se vizualnim pregledom paketa od vanjskog oštećenja, a moguća unutarnja oštećenja su predmet reklamacije.

Jamstveni list, deklaracije, otpremnica i račun su dokumenti koje dobivate prilikom izdavanja robe. Uputstva se nalaze unutar paketa. Mreža, to jest popis ovlaštenih servisera po gradovima sa kontaktima se nalazi na jamstvenom listu.

CIJENE DOSTAVE:

Troškovi dostave, ukoliko je narudžba ispod 250 kn, iznose 25 kn. Za narudžbe koje su veće od 250 kn, DOSTAVA JE BESPLATNA.

Cijena dostave uvećat će ukupan iznos odabranih artikala i činit će ukupnu cijenu narudžbe.
Kupac sam mora osigurati dostavu robe u svoj stan ili kuću, stoga provjerite dostupnost prilaza dostavnog vozila te moguće prepreke pri prenošenju robe do željene prostorije u Vašem domu. Ukoliko ste u zgradi bez lifta ili lift nije u pogonu, uz cijenu dostave, nošenje se naplaćuje dodatno za aparate te za side by side hladnjake po dogovoru na području Zagreba.
Kupac treba jasno naznačiti na kojem se katu nalazi stan te da li zgrada posjeduje lift dovoljno velik za prijevoz naručenog proizvoda.

Isporuke za Zagreb se vrše radnim danom, a po potrebi i subotom, ostali dio Hrvatske samo radnim danom.
Isporuke se vrše od 8:00–16:00 sati.

Potvrdu isporuke kao i rok isporuke dobiti ćete pismenim ili usmenim putem ubrzo nakon primitka narudžbe te primljene uplate odnosno njene autorizacije. Uslugu dostave nam vrše vodeće tvrtke za logističke usluge; Gebrüder Weiss d.o.o., GLS (General Logistic Systems Croatia d.o.o.) i Intereuropa d.o.o., a na području grada Zagreba tvrtka Labaš promet d.o.o.. Prilikom definiranja isporuke molimo definirajte moguće termine primitka robe.

Kada se isporuka vrši za ostatak RH dostava se vrši do stambenog objekta.
Dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac. Prilaz ulazu mora biti slobodan, u suprotnom se dostava vrši na najbližoj točki na kojoj je istovar moguć. Npr. ukoliko postoje stepenice putem kojih nije moguća dostava rudlama ili viljuškarom, dostavljač ima pravo dostaviti proizvod samo do tih stepenica.
U slučaju manjih otoka, dostava se vrši do najbliže luke.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera - koje je isti vratio Bijela-tehnika Internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) SMART TRADE d.o.o. ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. SMART TRADE d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Ako sumnjate u oštećenje pošiljke obavezno napravite s dostavljačem reklamacijski zapisnik na licu mjesta. Zapisnik se mora napraviti prilikom preuzimanja, naknadno se reklamacije neće prihvatiti ako je oštećenje bilo vidljivo na ambalaži prilikom preuzimanja!
Pošiljku možete i odbiti preuzeti te će se ona vratiti natrag pošiljatelju (SMART TRADE d.o.o.), a dokument o preuzimanju proizvoda ne potpisujete. Ako odbijete preuzimanje molimo da nas o tome obavijestite telefonom ili e-mailom, a mi ćemo Vam osigurati novi proizvod u najbržem mogućem roku!
Ujedno upozoravamo da se lošom manipulacijom u transportu proizvod može razbiti, a da sama ambalaža ostane neoštećena. Izgled neoštećene ambalaže nije garancija da je dostavljen neoštećen proizvod. Ukoliko potpišete preuzimanje robe bez primjedbi, a oštećenje se naknadno uoči, dostavne službe neće preuzeti odgovornost za oštećenja i svaku takvu reklamaciju za naknadno utvrđena oštećenja oni odbacuju kao neosnovanu!
Ako se radi o skrivenom oštećenju, a pošiljku ste zaprimili (unutar aparata, vanjska oštećenja ispod ambalaže…) ambalažu nemojte rastrgati i baciti! Sačuvajte originalnu ambalažu radi provjere iste na dijelu fizičkog oštećenja.
Slikajte ambalažu te nam pošaljite slike zajedno s brojem računa, serijskim brojem uređaja i Vašim kontakt mobitelom na info@bijela-tehnika.com
Ukoliko se ustanovi da je ambalaža oštećena na dijelu gdje je oštećeni aparat, reklamacija neće biti uvažena, jer se je oštećenje trebalo uočiti prilikom preuzimanja robe.

Napomena:
Ukoliko proizvod koji kupac naruči sadrži granit, siligranit, staklo, kamen ili sličan lomljiv materijal, OBVEZAN JE OTVORITI ambalažu proizvoda i uvjeriti se da proizvod nije polupan / potrgan / razbijen / oštećen. Kupac ima pravo i dužnost provjeriti proizvod prije samog preuzimanja (bilo da se radi o vlastitom preuzimanju proizvoda na skladištu, poslovnici ili dostavi).

Jamstveni list, deklaracije i dostavnica su dokumenti koje dobivate prilikom isporuke robe, a račun šaljemo poštom na Vašu adresu. Mreža, to jest popis ovlaštenih servisera po gradovima sa kontaktima se nalazi na jamstvenom listu.

Cjelovitost paketa potvrđuje se vizualnim pregledom paketa od vanjskog oštećenja, a moguća unutarnja oštećenja su predmet reklamacije.
Dostava ne podrazumijeva montažu i ugradnju naručenih artikala.

Mogućnost dostave odnosi se samo na RH.

Raspored dostava na otoke Hrvatska važeći od 15.08. – 30.04. – ZIMSKI period
Raspored dostave po otocima Dalmacija
BRAČ > ČETVRTKOM
MLJET > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
HVAR > PETKOM
ŠOLTA > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
VIS > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
KORČULA > SRIJEDOM
UGLJAN > SUBOTOM
PAŠMAN > SUBOTOM
DUGI OTOK > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
PAG > PETKOM
PELJEŠAC > SRIJEDOM
MURTER, ČIOVO, VIR > DOSTAVA UNUTAR 48 SATI
Raspored dostave po otocima Primorje
KRK > DOSTAVA UNUTAR 48 SATI
CRES, LOŠINJ > ČETVRTKOM
RAB > UTORKOM

Raspored dostava na otoke RH - Gebrüder Weiss - važeći od 01.05. - 15.08. – LJETNI period
Raspored dostave po otocima Dalmacija
BRAČ > PONEDJELJKOM, ČETVRTKOM
MLJET > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
HVAR > UTORKOM, PETKOM
ŠOLTA > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
VIS > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
KORČULA > SRIJEDOM, SUBOTOM
UGLJAN > SUBOTOM
PAŠMAN > SUBOTOM
DUGI OTOK > dostava u roku 14 dana-SUBOTOM
PAG > PETKOM
PELJEŠAC > SRIJEDOM, SUBOTOM
MURTER, ČIOVO, VIR > dostava u roku 48 sati
Raspored dostave po otocima Primorje
KRK > dostava u roku 48 sati
CRES, LOŠINJ > ČETVRTKOM
RAB > UTORKOM

Napomena:
• Pošiljka treba biti u skladištu GW Zagreb minimalno dva dana prije dana dostave. (Ako je dostava u četvrtak, pošiljka mora biti na skladištu GW Zagreb najkasnije u utorak). • Ukoliko je subota državni blagdan, dostave se obavljaju prvi slijedeći radni dan.
Na sljedeće otoke nema isporuke dostavnim vozilima: Lastovo, Iž, Prvić, Šipan, Koločep, Zlarin, Lopud, Silba, Vrgada, Krapanj, Molat, Ist, Susak, Drvenik Veli, Olib, Kaprije, Žirje, Ilovik, Rava, Unije, Premuda, Drvenik Mali, Sestrunj, Zverinac, Rivanj, Biševo, Ošljak, Vele Srakane, Kornat, Male Srakane, Sveti Andrija.
Preuzimanje od strane kupca se vrši na trajektu u dolaznoj trajektnoj luci, prema dogovoru i ovisno o redu vožnje trajekta/broda.